Tarayıcı eklenti virüsler adlı konu birçok kişi tarafından cevabı merak edinilen sorudur. Bizde bu yazımızda tarayıcı eklenti virüsler konusunu inceleyeceğiz. Fakat öncelikle bu konu ile ilgili giriş yapmakta fayda var.
Tarayıcı Eklenti Virüsleri Nedir?
Bu konunn ilk bölümü tarayıcı eklenti virüs nedir? olacaktır. Aslında, Google Chrome’da can sıkıcı reklamlara virüs demek teknik olarak yanlıştır. Örneğin, bir virüs diğer bilgisayarlara bulaşabilir, işletim sisteminizi kullanılamaz hale getirebilir ve parolaları çalabilir. Bu nedenle, bu reklamlar virüs değildir. Ancak, virüs gibi performans sorunlarına neden olabilir. Sonuç olarak, bir virüs gibi bilgisayarınızı yavaşlatır ve hatalara yol açabilir. Virüsler gibi, bu yazılım da bilgisayarınızdaki bir grup istenmeyen yazılıma aittir ve potansiyel olarak istenmeyen yazılım olarak bilinir. Aynı zamanda güvenilir bir kaynaktan olmayan bu reklam yazılımı, virüs benzeri güvenlik açıklarına neden olabilir. Kötü niyetli bir bilgisayar korsanı bilgisayarınıza uzaktan erişebilir ve siber suçlar için kullanılabilir. Bilmeden siber suçlara karışıyorsunuz. Bundan sebeple, bilgisayarınıza en son antivirüs korumasını uygulamanızı, sık sık güncellemenizi ve haftada bir gibi virüsleri tespit etmek için bilgisayarınızı düzenli olarak taramanızı öneririz.
Tarayıcı Eklenti Virüs Çeşitleri Nelerdir?
Makalemizin ana sorusu yazımızda tarayıcı eklenti virüsler adlı konudur. Tarayıcınıza bulaşan birçok virüs çeşidi vardır. Hepsini buraya yazmaya çalışmamız neredeyse imkansız. Bizde bu makalemizin bu bölümünde tarayıcı eklenti virüs çeşitleri nelerdir? buna yer vereceğiz. Bazı virüs çeşitler; repolix, lollipop, baidusd, nextcoup gibi çeşitlerdir
Tarayıcı Eklenti Virüsleri Nasıl Bulaşır?
Makalemizin temel sorusu olan tarayıcı eklenti virüsleri nasıl bulaşır? sorusunu ele alacağız. Mükemmel bir dünyada tarayıcılar bilgisayarınıza bulaşamaz. Tarayıcıların web sitelerini güvenilmeyen sanal alanlarda çalıştırması ve web sitesini bilgisayarın geri kalanından ayırması beklenir. Ne yazık ki, bu her zaman olmaz. Web siteleri, bu sanal alanları atlatmak için tarayıcı güvenlik açıklarını veya tarayıcı eklentilerini kullanabilir. Kötü amaçlı web siteleri ayrıca sizi sosyal mühendislik taktiklerini kullanmanız için kandırmaya çalışır.